Familiebezoek juli 2018

Tja, op een of andere manier kwam er toch familie-uitbreiding :-). Het is wel duidelijk dat deze jongste telg de zwaarste zou zijn, maar gelukkig was het geen bevalling.

 

Tot zover de woordgrapjes. Op een prachtige warme julidag ben ik samen met mijn vrouw en kinderen de (voor ons) nieuwe Spoorijzer RT11 ex Both nr 30 gaan bekijken. Voor ons allemaal spannend, voor mijn vrouw en kinderen omdat zij veel gehoord hadden, maar de loc nog niet in het echt hadden gezien.

 

Voor mij was het bezoek ook spannend want in Valkenburg waren er diverse werkzaamheden uitgevoerd waar ik erg benieuwd naar was. Zo was de motorkapsteun weer gelast, de voorplaat goed bevestigd, de remhendel weer compleet gemaakt en.... niet het onbelangrijkste..... de brandstofpomp gewisseld zodat de loc weer rijvaardig was!

 

De loc is voorzien van een lonthouder. Voor de zekerheid hebben we toch een lontje gebruikt en daarna sloeg de loc direct de eerste keer aan! Tot slot konden diverse testritjes worden gemaakt en konden we allemaal uitgebreid de loc bekijken. We hebben de dag afgesloten met een rit langs het Valkenburgse meer met de stoomtrein. Oftewel, wederom een geslaagde dag!